Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Kunststof zwembad

Wanneer de zonnige maanden lonken, begint het bij velen te kriebelen om te zwemmen. Steeds meer gezinnen kiezen voor de luxe van een eigen zwembad in de tuin. Jij ook? Dan behoort een kunststof zwembad tot de mogelijkheden. Welke keuzes kan je maken? Hoeveel kost een kunststof zwembad? En uit welke andere soorten kan je nog kiezen?

Ga snel naar:
Kunststof zwembad: uitvoeringen
Kunststof zwembad: prijzen
Hoe kunststof zwembad plaatsen?
Mogelijke alternatieven
Waarom vertrouwen op zwembadspecialist?
Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan

 

Waarom kiezen voor een zwembad in kunststof?

Zwembaden bestaan in diverse materialen. Hoe weet je dan wanneer een bepaald materiaal de meest geschikte keuze is voor jouw project? Als je voor een kunststof zwembad kiest, geniet je alvast van de volgende voordelen:

 • Verschillende types zwembaden: inbouw-, opbouw- of opzetzwembad? Deze zijn allemaal beschikbaar in kunststof. Je hoeft je dus geen zorgen te maken qua mogelijkheden, voor elke tuin en elke smaak is wel wat wils verkrijgbaar.
 • Diverse vormgevingsmogelijkheden: inbouw monoblock zwembaden en opbouwzwembaden zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, kleuren en afwerkingen. Bovendien zijn ze volledig naadloos, waardoor de kans op lekkages drastisch vermindert.
 • Lange levensduur: kunststof heeft een lange levensduur. Polyester is bv. verstevigd met glasvezel. Daardoor bekom je een ijzersterk materiaal dat bovendien erg zacht is aan de handen en voeten.
 • Snelle plaatsing: de meeste kunststoftoepassingen zijn niet alleen sterk, maar door hun samenstelling ook licht. Daarom worden inbouwzwembaden in kunststof doorgaans sneller geplaatst dan andere soorten zwembaden.
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding: de prijs voor een kunststof zwembad ligt misschien wel iets hoger dan die van andere zwembaden, maar gezien alle voordelen en de lange levensduur ben je zeker van een duurzame investering.

BELANGRIJK: onze vakspecialisten werken steevast met kunststof van topkwaliteit. Zo kan jij jarenlang van jouw investering genieten. Start hier je aanvraag.

 

Kunststof zwembad: uitvoeringen

kunststof zwembad bak

Ben je overtuigd van de kwaliteiten van een zwembad in kunststof? Dan ben je ongetwijfeld nieuwsgierig naar de mogelijkheden. We vertellen hieronder alvast meer…

 

1. Verschillende soorten kunststof

Kunststof zwembaden zijn verkrijgbaar in verschillende kunststofsoorten. De populairste zijn zwembaden in polyester en hdpe zwembaden. Maar daarnaast heb je ook nog epoxy, vinylester, … Elk materiaal heeft z’n eigen specifieke eigenschappen. Zo zijn bepaalde kunststofsoorten kleurvaster en beter bestand tegen osmose dan andere.

 

2. Types kunststof zwembaden

Grofweg onderscheiden we 3 soorten zwembaden in kunststof: een inbouw-, een opbouw- en een opzetzwembad. Een woordje uitleg:

 • Inbouwzwembad: hier kan je kiezen uit zowel prefab, monoblock als maatwerk uitvoeringen. Deze kan je naadloos integreren in de tuin en smaakvol afwerken naar keuze. Dit bouwtype is vooral interessant voor wie een groot budget en een ruime tuin heeft.
 • Opbouwzwembad: op zoek naar een goedkoper type zwembad dat je ook gedeeltelijk kan inbouwen? Dan is een opbouwzwembad een betere optie. Bovendien is deze ook sneller geplaatst en hoef je geen dure graafwerken te betalen.
 • Opzetzwembad: een goedkoop type kunststof zwembad dat je bij de start van het zwemseizoen kan uithalen? Dan is een opzetzwembad een goede keuze. En zijn de warme zomermaanden voorbij? Dan berg je dit zwembad gewoon weer op. Ook erg handig bij bijvoorbeeld een kleine tuin.

 

3. Mogelijke vormgevingen

Hoe moet je zwembad eruit komen te zien? In het aanbod prefab kunststof zwembaden kan je doorgaans de volgende keuzes maken…

 • Vorm: monoblock zwembaden zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. Meest voorkomend is een langwerpig rechthoekig zwembad waarin je baantjes kan trekken, maar je hebt ook afgeronde zwembaden, achthoekige zwembaden, niervormige zwembaden, …
 • Afmetingen: daarnaast kan je ook de afmetingen van je kunststof zwembad gedeeltelijk zelf bepalen. Wil je bv. baantjes kunnen zwemmen? Dan is een zwembad van 3 meter te klein. Deze vragen beïnvloeden de eigenlijke afmetingen van je project.
 • Bodem: naast de afmetingen heb je ook een ruime keuze in bodemafwerkingen. Je keuze is niet beperkt tot een ondiep zwembad met een vlakke bodem. Ben je bijvoorbeeld een fervent sporter? Dan kan je een zwembad met een diepe (2,40 m) of aflopende bodem kiezen.
 • Kleur: een zwembadliner zorgt voor een perfecte afdichting en geeft je zwembad een mooi uitzicht. Kies je voor een traditioneel azuur- of turqoiseblauw? Of toch eerder wit of groen? Veel fabrikanten bieden een uitgebreid aanbod aan liners aan. Zo heb je er zelfs in mozaïekstructuur of marmerlook.
 • Type zwembad: wens je een infinity, overloop- of onderloopzwembad? Deze keuze bepaalt in sterke mate hoe je zwembad er esthetisch uit komt te zien. Bij een overloopzwembad bv. staat de waterrand op gelijke hoogte met de rand van het zwembad. Zo krijg je een spiegelstrak wateroppervlak.

 

4. Afwerking zwembad

Vervolgens is ook de finale afwerking van je zwembad belangrijk. Enkele weloverwogen keuzes bepalen sterk het eindresultaat:

 • Trappen: een veilige trap is cruciaal. Bij inbouwzwembaden is de zwembadtrap in kunststof vaak in het ontwerp inbegrepen. Daarbinnen heb je een ruime keuze aan uitvoeringen. Bij een opbouwzwembad is het trapje aan de buitenkant bevestigd, maar het is mogelijk om een externe zwembadtrap te plaatsen.
 • Zwembadverwarming: wat is er nu heerlijker dan in een warm zwembad te duiken? Je zwembad duurzaam verwarmen kan met een warmtepomp of zonneboilersystemen. Efficiënte verwarming is aangepast aan de afmetingen en de inhoud van je zwembad.
 • Verlichting: aangepaste zwembadverlichting maakt je realisatie niet alleen veilig, maar ook sfeervol. Zo kan je spots in je ingebouwde trappen laten verwerken, maar ook schijnwerpers plaatsen langs de rand van je zwembad.
 • Zwembadafdekking: kwalitatieve zwembadafdekking beschermt je zwembadwater tegen externe vervuiling, houdt de temperatuur van je water vrij stabiel en biedt bovendien valbeveiliging. Een must bij ingegraven zwembaden.
 • Afwerking: een compleet afgewerkt zwembad is pas ‘af’ wanneer het complete plaatje klopt. Daarbij hebben we het voornamelijk over mooie tegels langs de zwembadrand, eventueel een poolhouse met loungeplek, …

 

Kunststof zwembad kopen? Een specialist adviseert je graag!

Interesse in een hard kunststof zwembad? Maar heb je nog allerhande vragen over de ontwerpmogelijkheden? Of wens je meer informatie over het verloop van de plaatsing en de technische mogelijkheden van je tuin? Dan helpt een zwembadspecialist je graag verder!

LET OP: bij monoblock kunststof zwembaden is maatwerk niet echt mogelijk. Daarvoor moet je een alternatief zoeken. Kom in contact met 3 à 4 professionals actief in je regio en ontvang gratis offertes op maat van jouw project. Start hier je aanvraag.

 

Kunststof zwembad: prijs

Een compleet afgewerkt zwembad in kunststof is een echte investering. Prijzen schommelen dan ook sterk en zijn afhankelijk van het type kunststof, de vormgeving, afmetingen en de afwerkingsgraad. Maar dé doorslaggevende factor is je keuze voor een inbouw- of een opbouwzwembad:

 • Inbouwzwembad in kunststof: vanaf € 30.000 (excl. btw, incl. plaatsing)
 • Opbouwzwembad in kunststof: vanaf € 2.000 (excl. btw)
 • Opzetzwembad in kunststof: vanaf € 150 (incl. btw)

LET OP: dit zijn richtprijzen en kunnen in de realiteit flink afwijken. Wil je graag meer informatie over de mogelijkheden van een inbouw- of opbouwzwembad in jouw tuin? Neem dan contact op met een ervaren zwembadspecialist. Is een opzetzwembad in kunststof meer jouw ding? Dan vind je alvast enkele mogelijkheden in onze webshop.

 

Hoe kunststof zwembad plaatsen?

Een monoblock zwembad uit kunststof plaatsen, is geen eenvoudige opgave. Beter nog: het is echt werk voor professionals. Hieronder overlopen we hoe zo’n zwembadspecialist te werk gaat:

kunststof inbouw zwembad

 

 1. Voorbereidende werken

  Voordat een vakman je zwembad plaatst, is het belangrijk dat je eerst grondig nadenkt over de gewenste locatie in je tuin. Is je tuin lichtjes hellend? Hoe is die georiënteerd? Al deze vragen bepalen de beste plek voor jouw zwembad. Pas wanneer dit duidelijk is, kan je vakman overgaan tot het grote werk.

 2. Graaf-, grond- en betonwerken

  Aan het plaatsen van een zwembad gaan omvangrijke graafwerken vooraf. De exacte plaats waar het zwembad moet komen, wordt uitgegraven en vervolgens afgewerkt met beton. Indien de ondergrond te vochtig is, wordt een drainage geplaatst. Pas wanneer dit in orde is, gaat hij over tot de volgende stap.

 3. Kunststof zwembad plaatsen

  Dan wordt de kunststof zwembad bak in de voorziene ruimte geplaatst en afgewerkt met stabilisé voor een stevige verankering. Net omdat een monoblock zwembad uit 1 geheel bestaat, zijn er vaak kranen nodig om die veilig naar je tuin te vervoeren. Is je zwembad klaar? Dan sluit een vakman alle technische onderdelen aan.

 4. Zwembad afwerken

  Nadien wordt het totaalplaatje afgewerkt. Denk maar aan het plaatsen van boordstenen, het aanleggen van een terras rondom het zwembad, … Pas wanneer ook de omkadering klaar is en het zwembad grondig gepoetst is, kan het zwembad gradueel gevuld worden met water.

Kunststof inbouw zwembad kopen? Schakel dan een ervaren zwembadspecialist in! Die helpt je graag verder: van advies over het meest geschikte zwembad, tot de plaatsing ervan. Interesse? Kom in contact met experts actief in je regio via ons formulier. Laat een kunststof zwembad plaatsen.

 

Mogelijke alternatieven

Wil je een ontwerp dat net iets origineler is dan een monoblock kunststof zwembad? Dan heb je ook de keuze uit de onderstaande alternatieven:

 

ALTERNATIEF 1: een betonnen zwembad

Droom je van een zwembad dat volledig op maat gemaakt wordt? Dan is een zwembad in beton (ook wel een bouwkundig zwembad genoemd) de ideale keuze. Daarin kan je de meest exclusieve zwembaden vervaardigen en heb je een ruime keuze aan uiteenlopende afwerkingen. Let wel, net door die grenzeloze ontwerpvrijheid is dit type zwembad veel duurder dan een monoblock kunststof zwembad.

TIP: ontdek hier meer over bouwkundige zwembaden.

 

ALTERNATIEF 2: een inox zwembad

Op zoek naar een zwembad met een unieke look? Gemaakt uit een materiaal dat volledig recycleerbaar is? Dan zit je goed met inox. Deze baden worden gemaakt uit verschillende aan elkaar gelaste rvs platen ofwel uit 1 inox plaat die in een bepaalde vorm geplooid wordt. Wist je dat dit ook een energiezuinigere keuze is? Inox houdt de warmte van het zwembadwater namelijk langer vast dan andere materialen.

TIP: ontdek hier meer over inox zwembaden.

 

Waarom vertrouwen op een ervaren zwembadspecialist?

Iedereen kan z’n eigen kunststof opzetzwembad plaatsen: volg de handleiding en vul met water. Door af en toe je zwembadwater met de juiste producten te behandelen, heb je een perfecte seizoensoplossing. Droom je echter van een permanent zwembad in de tuin? Dan schakel je beter een expert in voor…

 • Ontwerp op maat: een vakbedrijf staat garant voor een complete behoeftenanalyse. Welk type kunststof zwembad had je gewild? En wat is er technisch mogelijk in jouw tuin? Pas na het voeren van een persoonlijk gesprek kan hij aan de slag.
 • Professionele plaatsing: heb je het ideale zwembad gevonden? Dan zorgt je professional voor een correcte plaatsing. Zo kan je genieten van een luxueuze ontspanningszone in je eigen tuin!
 • Kwalitatieve materialen: een professional zweert steevast bij het gebruik van hoogwaardige materialen. Zo ben jij zeker van een mooi afgewerkte zwemzone en een zwembad in de hoogste kwaliteit kunststof dat zeker tientallen jaren mooi blijft.
 • Onderhoudscontract: een eigen zwembad vergt ook het nodige onderhoud. Gelukkig kan je jouw vakman hiervoor inschakelen. Ongetwijfeld biedt die enkele onderhoudscontracten aan. Zo hoef jij je hier alvast geen zorgen in te maken.

 

Vergelijk zwembadexperts & bespaar!

Wist je dat je behoorlijk wat geld kan besparen wanneer je de tijd neemt om verschillende offertes te vergelijken? Via het onderstaande aanvraagformulier brengen we je in contact met 2 à 3 zwembad specialisten actief in je regio. Ontvang offertes op maat van je project en krijg zo inzicht in de prijsopbouw: vergelijk adviezen, materialen, realisaties,… en maak voor jou de beste keuze.

Gratis offertes vergelijken? Dat kan via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor een zwembad ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw zwembad. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende vakmannen