Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zwembad renoveren: opties & prijzen

Een filter die het soms laat afweten, verkleurde zwembadtegels, vuile blaasjes in je zwembadfolie of vermoedens van een lekkage in je zwembad? Dan is het hoog tijd voor een kleine of grote zwembad renovatie. Over welke klussen gaat het precies? Hoe gaat een volledig zwembad renoveren in z’n werk? En hoeveel kost het? Je ontdekt het in dit artikel.

Ga snel naar:
Zwembad renoveren: 2 mogelijkheden
Zwembad renovatie: gemiddelde prijzen
Zelf zwembad renoveren of expert inschakelen?
Kies ik voor een renovatie of een nieuw zwembad?
Ontvang nu vrijblijvend meerdere offertes

 

 

Wanneer moet ik mijn zwembad renoveren?

Waarom zou je nu precies een zwembadrenovatie overwegen? Er zijn verschillende redenen voor zo’n investering. We zetten er 3 belangrijke op een rij:

 • Constructiefouten: vaak duiken constructiefouten pas na enkele jaren op. Dat uit zich o.a. in (lokale) verzakkingen van je zwembad, scheuren in de afwerkingslaag, lekkages, … Problemen die je beter zo snel mogelijk opspoort en definitief oplost.
 • Verwaarloosd zwembad: wil je langdurig van je zwembad genieten? Dan is een frequent onderhoud een absolute must. Jarenlang achterstallig onderhoud leidt tot een verwaarloosd zwembad waarin zwemmen sterk afgeraden is.
 • Nieuwe look: er hoeft niet altijd een dwingende noodzaak aan een zwembad renovatie vooraf te gaan. Soms sluit het huidige uitzicht van je zwembad gewoon niet meer aan bij je voorkeuren. Wil je misschien een nieuwe zwembadrand plaatsen? Je zwembad uitbreiden? Of de liner vervangen?

Zwembadexpert nodig? Dan zit je hier goed! Onze specialisten staan niet enkel in voor het plaatsen van een nieuw zwembad, maar kan je ook inschakelen voor het renoveren van een bestaand zwembad. Kom in contact met experts actief in je regio via het aanvraagformulier.

zwembad renoveren

 

Zwembad renoveren: 2 mogelijkheden

Hoe gaat een zwembad renovatie in z’n werk? Hieronder bespreken we kleine renovatiewerkzaamheden en een complete zwembadrenovatie.

 

1. Kleine renovatiewerken aan je zwembad

Om je zwembad op te frissen is een complete renovatie niet altijd noodzakelijk. Soms volstaan enkele lokale aanpassingen. We zetten de mogelijkheden voor je op een rij:

 • Nieuwe tegels plaatsen: is de binnenkant van je zwembad afgewerkt met tegels? Dan komen er misschien enkele na een tijdje los. Deze tegels kan je eenvoudig per stuk of helemaal vervangen.
 • Lekkages verhelpen: slijtage, beschadigingen in of rond het zwembad kunnen lekkages veroorzaken. Merk je rondom het zwembad vochtige plekken of verzakkingen op? Dan heb je te maken met een lek. Soms is er een makkelijke oplossing zoals het dichten van leidingwerk of scheuren in de liner, in andere gevallen zijn grotere ingrepen vereist.
 • Filtersysteem vervangen: het filtersysteem van je zwembad is onmisbaar voor een uitstekende waterkwaliteit. Ondervind je problemen aan de pomp, het hydraulische systeem of de afvoerpijp? Dan is dit nefast voor je zwembadwater. In dit geval bepaalt een expert of hij het ganse filtersysteem vervangt of slechts enkele onderdelen.
 • Verlichting herstellen: zijn er een reeks lampjes die niet meer naar behoren werken? Of wil je net graag meer zwembadverlichting integreren om je zwembad niet alleen mooier, maar ook veiliger te maken? Dan is zoiets snel geregeld.
 • Osmose in polyester zwembad repareren: osmose is het proces waarbij blaasjes in het polyester ontstaan. Tijdens de reparatie brandt je expert de blaasjes open en schuurt hij ze vlak. Indien nodig vult hij ze op met een epoxypasta. Is de schade te groot? Dan snijdt hij een deel van het zwembadlaminaat uit om dit vervolgens volledig te herstellen.
 • Nieuwe liner aanbrengen: gemiddeld gaat een liner zo’n 10 à 20 jaar mee, maar na jarenlang gebruik is het ontstaan van slijtage, zoals scheuren en verkleuringen, onvermijdelijk. Wil je deze graag herstellen? Of pas je eerder het uitzicht van je zwembad radicaal aan? Dan kan je een nieuwe zwembadfolie plaatsen. Deze is verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren en bedrukkingen.
 • Herstellen of vernieuwen van afdeksysteem: je zwembadafdekking voorkomt vervuiling van het water, is belangrijk voor de veiligheid en houdt het water op temperatuur. Laat deze dus tijdig repareren, vervang bepaalde onderdelen voor meer energie-efficiëntie of kies voor een nieuwe afdekking.

 

2. Complete renovatie van je zwembad

Je kocht recent een bestaande woning met een bouwkundig zwembad dat jarenlang geen onderhoud meer kreeg. Nu wil jij dit zwembad nieuw leven inblazen. Of is jouw oude zwembad al jarenlang aan vervanging toe? Hoe gaat een specialist dan te werk?

 • STAP 1 – grondige inspectie: tijdens deze stap bestudeert je expert de huidige staat van het zwembad en onderzoekt waar er eventueel lekkages zijn. Deze inspectie wijst ook uit of er nog onderdelen zijn die in goede staat verkeren. Tijdens dit plaatsbezoek bespreken jullie ook het gewenste eindresultaat.
 • STAP 2 – oud zwembadwater wegpompen: om het zwembad volledig te herstellen, moet het zwembad volledig droog staan. Het water wegpompen gebeurt volgens strikte voorschriften. Pas dan kan de renovatie beginnen. De werkwijze is afhankelijk van het type zwembad.
 • STAP 3 – wandbetegeling verwijderen: heb je zo’n zwembad met mozaïek of betegeling? En wil je deze inruilen voor een andere wandafwerking? Dan verwijdert een expert deze met aangepast gereedschap. Het eindresultaat is een volledig gestript zwembad.
 • STAP 4 – betonnen kuip renoveren: om het zwembad te verstevigen en opnieuw waterdicht te maken, brengt een expert extra vulmiddel aan. Vervolgens schuurt hij het beton volledig op om een goede hechting van de primer en zwembadcoating, folie of betegeling te verzekeren.
 • STAP 5 – afwerking: is de basis van je zwembad volledig gerenoveerd? Dan kan je deze naar wens afwerken. Je zwembad wordt vervolgens opnieuw met water gevuld, de zwembadafdekking wordt geïnstalleerd, de zwembadrand en het omliggende terras heraangelegd, …

 

Schakel een zwembadexpert in voor een professionele renovatie!

Elke zwembadrenovatie is anders. De werkwijze hangt dan ook helemaal af van het eindresultaat dat je voor ogen hebt. Wist je dat je je zwembad ook kan vergroten? En dat je bv. je vijver kan ombouwen tot een luxe zwembad met whirlpool? Alles is bespreekbaar. Zelfs bij monoblock zwembaden heb je flink wat renovatiemogelijkheden.

Onze tip? Net door die enorme diversiteit qua oplossingen is het belangrijk om meteen een zwembadspecialist in te schakelen. Zo ben je zeker van een renovatie en uitvoering op maat. Start hier je aanvraag.

 

Zwembad renovatie: prijs

Hoeveel betaal je nu om een bestaand zwembad te renoveren? Algemeen geldt: hoe groter de schade, hoe meer werk er bij de renovatie komt kijken. Dat heeft natuurlijk ook een invloed op het totale kostenplaatje.

Kortom, de prijs voor je zwembad renovatie is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de huidige staat en de grootte van het zwembad, de voorbereidende werkzaamheden, de omvang van de renovatie en de kwaliteit van de oplossingen die een vakspecialist je aanbiedt.

Offertes voor een zwembadrenovatie nodig? Ontdek zelf hoeveel je zwembad renovatie zal kosten door offertes op maat aan te vragen bij diverse vakspecialisten actief in je regio. Zo vergelijk je niet alleen prijzen, maar ook adviezen, werkwijzen, uitvoertermijnen, …. Vul eenvoudigweg het contactformulier in.

 

zwembad renovatie

 

Zelf zwembad renoveren of expert inschakelen?

Is het slim om zelf je zwembadrenovatie uit te voeren? Of helemaal niet? We maken hieronder alvast voor jou de vergelijking.

 

OPTIE 1: zelf zwembad renoveren

Zelf enkele gaatjes stoppen, wat lampen vervangen of lokaal een handvol tegels herstellen, kan best. Ben je erg handig? Dan kan je ook het complete terras rondom je zwembad heraanleggen en instaan voor het klein onderhoud van je zwembad. Grote werkzaamheden, daarentegen, besteed je beter uit aan een zwembadexpert. Ter illustratie:

Een nieuwe zwembadfolie plaatsen is niet eenvoudig. De installatie gebeurt precies zodat het geheel netjes aansluit op de ondergrond. Blijkt een lekkage z’n oorsprong te hebben in uitgedroogde naden van de zwembadliner? Dan moet je deze naden dichtlassen. Dat is werk voor een expert.

 

OPTIE 2: zwembad renovatie door zwembadspecialist

Met een ervaren zwembadspecialist ben je zeker van een duurzaam eindresultaat, waardoor je opnieuw jarenlang van je zwembad kan genieten:

 • Altijd een oplossing op maat : staat er een zwembadrenovatie op de planning? Dan komt een expert langs voor een plaatsbezoek waarbij hij de huidige staat van je zwembad onderzoekt. Vervolgens krijg je de mogelijkheid om je wensen te bespreken voordat hij zich over je project buigt.
 • Gebruikt kwalitatieve materialen: een zwembadspecialist die al jaren in het vak zit, weet welke materialen, producten en merken hun beloftes waarmaken. Bovendien kan hij ook snel de nodige vervangstukken bemachtigen als dat nodig zou zijn.
 • Voorziet betrouwbare service: ondervind je problemen aan je filtersysteem? Vermoed je dat er een lek in je zwembad zit? Dan kan je altijd bij hem terecht. Ook wanneer je op zoek bent naar een expert voor je zwembadonderhoud. Informeer of hij een onderhoudscontract aanbiedt en wat de voorwaarden zijn.
 • Aanspreekpunt: ten slotte speelt een expert ook een belangrijke rol als aanspreekpunt voor advies. Wil je weten of een zwembad plaatsen vergunningsplichtig is? Of legt jouw gemeente bepaalde regels op voor dit type werkzaamheden? Dan is hij gegarandeerd op de hoogte.

Zwembadspecialist inschakelen? Dan zit je hier goed. Ontmoet diverse experts actief in je regio via ons contactformulier en ontvang gratis offertes op maat!

 

Kies ik voor een zwembad renovatie of een nieuw zwembad?

Hierop kunnen wij geen eenduidig antwoord bieden: er is namelijk veel mogelijk met een grondige zwembadrenovatie. Toch helpen we je graag op weg met de onderstaande, doorslaggevende factoren:

 • Aard van de schade: hoe ernstig is de schade? Dat onderzoekt een specialist voor jou. Een voorafgaande inspectie naar de aard en de ernst van de problematiek zal alvast veel verduidelijken over de verschillende herstelmogelijkheden.
 • Omvang van de renovatie: gaat het om kleine, oppervlakkige beschadigingen? Dan voert je specialist deze reparaties doorgaans snel uit. Bij ernstige en/of structurele schade die in de toekomst gevaarlijke situaties kan opleveren, is een complete renovatie of zelfs een nieuw zwembad meer aangeraden.
 • Je budget: is het wel zo dat een renovatie altijd goedkoper is dan een nieuw zwembad plaatsen? Dat lijkt misschien wel zo, maar veel kleine klusjes in combinatie met voorbereidende werkzaamheden doen de kostprijs ook stijgen.

 

CONCLUSIE: neem het advies van je vakspecialist als leidraad!

Een onderzoek door een zwembadexpert is de belangrijkste stap in het bepalen van een duurzame oplossing. Soms lijkt de schade op het eerste gezicht beperkt, maar onderliggend kunnen er nog andere problemen zijn. Samen bepalen jullie wat de beste oplossing is voor jouw zwembad: volgens jouw wensen en budget.

Ontmoet een zwembadspecialist actief in je regio via het onderstaande formulier:

 

Offertes voor een zwembad ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw zwembad. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende vakmannen