Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Bestway zwembad kopen: uitvoeringen en prijzen

De kunststof zwembaden van Bestway kan je snel opzetten en ze zijn beschikbaar in verschillende afmetingen. Als de zomer weer voorbij is, kan je ze eenvoudig opbergen. Meer info over prijzen en uitvoeringen van Bestway zwembaden vind je in dit artikel.

Wil je online een Bestway zwembad kopen? Bezoek dan de webshop.

Snel naar: uitvoeringenverwarming Bestway zwembadonderhoud Bestway zwembaden

 

Welke uitvoering kiezen?

De zwembaden van Bestway worden gemaakt van een kunststof materiaal (PVC) dat niet alleen vrij sterk is maar ook bestand tegen chemische waterbehandelingsmiddelen zoals chloor. Je kunt kiezen uit twee uitvoeringen: zwembaden met opblaasbare rand (Bestway Fast) en zwembaden met een metalen frame.

 

bestway opblaasbaar zwembad 1) Bestway zwembad met opblaasbare rand

De zwembaden uit de Fast serie zijn rond of ovaal en beschikken over een opblaasbare rand die voor de stevigheid van het zwembad dient. Dit type zwembad kun je met een mechanische pomp erg snel opzetten. Zo kan je snel genieten van een verkwikkende duik.

De prijzen van deze zwembaden variëren van 10 euro voor een simpel kinderzwembadje tot ongeveer 500 euro voor een groot zwembad met een doorsnede van vijf meter.

Wil je een Bestway zwembad met opblaasbare rand kopen? Klik hier om naar de webshop te gaan.

 

bestway zwembad metalen frame 2) Zwembad met een stalen frame

Deze zwembaden krijgen hun stabiliteit door een lichtmetalen frame. Ze zijn relatief snel op te zetten en raken over het algemeen minder snel lek dan zwembaden met een opblaasbare rand (denk bijvoorbeeld aan katten die met hun scherpe nagels de rand kunnen beschadigen).

Prijzen variëren van 60 euro voor een ondiep rechthoekig zwembad van zo’n 2 bij 1,5 meter tot 1.500 euro voor een grote uitvoering van 9×5 meter.

Wil je een Bestway zwembad met stalen frame kopen? Ontdek het aanbod in de webshop.

 

Bestway zwembad verwarmen

Er zijn verschillende manieren waarop je een Bestway opzetzwembad kunt verwarmen. Voor de wat kleinere zwembaden met een diameter tot 450 cm kun je overwegen om een elektrisch verwarmingselement aan te schaffen. Dit type verwarming is vrij makkelijk te installeren en wordt gekoppeld aan een bestaande zwembadpomp. Elektrische verwarming is relatief goedkoop in aanschaf maar deze apparaten gebruiken behoorlijk veel energie.

Als alternatief voor elektrische verwarming kun je kiezen voor zwembadverwarming met zonnecollectoren. Hiermee kun je flink wat energie besparen en ben je op lange termijn goedkoper uit dan met elektrische verwarming. Wat voor systeem je ook kiest, je doet er verstandig aan om te investeren in een isolerend afdekzeil. Hiermee voorkom je dat het water ’s nachts te veel afkoelt. Op die manier hoef je minder gebruik te maken van het verwarmingssysteem.

 

Onderhoud van een Bestway zwembad

Kunststof zwembaden behoeven in principe geen speciaal onderhoud. Het voornaamste onderhoud bestaat, net als bij elk zwembad, voornamelijk uit het op peil houden van de waterkwaliteit. Dit kun je door het water te filteren en door af en toe chloor aan het water toe te voegen.

 

1) Waterkwaliteit op peil houden

Om het water vrij van algen en bacteriën te houden zul je het periodiek moeten behandelen met chemicaliën. Dat lijkt in het begin wat ingewikkeld omdat je te maken krijgt met een aantal scheikundige termen zoals de hardheid van het water (DH/KH) en de zuurtegraad (PH).

Deze waardes moet je periodiek meten om de hoeveelheid chloor die je moet toevoegen te bepalen. Dit is met behulp van teststrips overigens veel eenvoudiger dan het lijkt. Je kunt speciale onderhoudskits kopen voor het zwembad waarin alles zit wat je nodig hebt.

 

bestway zwembad plaatsen

 

2) Filter Bestway zwembad kopen

Naast toediening van chloor zul je het water mechanisch moeten filteren. Het zwembadwater blijft dan langer proper. Er is ruwweg keuze uit twee soorten filtersystemen: filterpompen met een cartridge en filterpompen die gevuld zijn met zand.

De zandfilterpompen zijn wat duurder in aanschaf maar ze zijn uiterst gebruiksvriendelijk omdat je niet om de drie of vier weken de filter cartridge moet verwisselen. Je hoeft dus geen losse filters te kopen en kunt volstaan met een periodieke backwash van het systeem waarbij het vuil uit het filterzand gespoeld wordt. Kies altijd voor een filtersysteem met een doorstroomtijd van maximaal vier uur. Met een dergelijk systeem filter je de complete inhoud van het zwembad in vier uur tijd.

 

3) Hoe vaak moet ik het zwembadwater vervangen?

Indien je chloor toevoegt aan het water, hoef je het water normaal gezien gedurende één seizoen niet te vervangen. Hoeveel chloor je moet toepassen, hangt af van de zuurtegraad van het water en de hardheid ervan. Soms zal je wel wat schoon water moeten toevoegen omdat het zwembadwater verdampt en er door spelende kinderen wel wat water over de rand kan spatten.

 

Kan ik grondwater gebruiken voor het vullen van mijn zwembad?

In principe is dat mogelijk maar het wordt in het algemeen niet aangeraden omdat je allerlei onvoorspelbare reacties kunt krijgen tussen de mineralen in het grondwater en de chemicaliën die je toevoegt aan het water. Grondwater bevat tevens veel ijzer, wat op termijn kan gaan reageren met de liner van het zwembad. Hierop kunnen dan lelijke roestvlekken gaan ontstaan die je nagenoeg niet meer kunt verwijderen.

Beter is het dus om schoon leidingwater te nemen. Je bent dan zeker van een stabiele waterkwaliteit en hoeft niet bang te zijn voor eventuele onvoorspelbare chemische reacties.

 

Bestway zwembad opbergen

Wanneer je een Bestway zwembad na het zomerseizoen weer wilt opbergen dan kun je dit het best op de volgende manier doen:

1. Kies een droge dag uit met mogelijk nog wat zon zodat het zwembad na het leeglopen goed kan uitdrogen.

2. Met een tuinslang kun je het zwembad leeg laten lopen. De slang sluit je aan op het uitloopventiel van de pomp (of het zwembad). Houd er rekening mee dat het water chloor bevat! Met een lange slang kun je het water netjes in de riool wegspoelen.

3. Maak het zwembad zowel aan de binnenzijde- als buitenzijde goed schoon met een oplossing van een neutrale zeep en voeg er een klein beetje chloor aan toe (ongeveer 1 eierdopje op 10 liter water).

4. Maak de filter schoon en laat deze vervolgens goed uitdrogen. Smeer de rubber afdichtingen in met wat vaseline. Het rubber blijft dan goed soepel.

5. Berg het zwembad pas op als het goed droog is. Als je dit niet doet, loop je het risico dat het materiaal na een tijd poreus gaat worden door vocht of dat er schimmels gaan ontstaan.

 

Wil je een Bestway zwembad kopen? In de webshop kan je het aanbod ontdekken en makkelijk online bestellen. Klik hier om naar de webshop te gaan.

 

Offertes voor een zwembad ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw zwembad. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen