Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Intex zwembad: Prijzen & uitvoeringen

Intex zwembaden zijn erg populair omdat ze relatief goedkoop zijn en eenvoudig te plaatsen. Een intex zwembad zet je in de zomer in no time op op en wanneer het warme seizoen weer voorbij is laat je het bad gewoon leeglopen en berg je het op. Ideaal dus als je niet over al te veel ruimte beschikt. Info over de verwarming, prijzen, uitvoeringen en alternatieven vind je hier.

Online Intex zwembad kopen aan de scherpste prijs? Ga naar de webshop.

 

 

Welk type Intex zwembad kopen?

Intex zwembaden worden gemaakt van een speciaal soort PVC dat vrij sterk is en bestand tegen chloor. Je kan ze net zoals volwaardige zwembaden voorzien van verwarming en filters. Er zijn twee soorten intex zwembaden te koop: zwembaden met een opblaasbare rand (intex easy) en intex zwembaden met een metalen frame (metal frame zwembad):

 

1. Intex easy zwembad

opblaasbaar zwembad intex

Dit zijn ronde of ovale zwembaden met een maximum diameter van 450cm. Ze kunnen in korte tijd worden opgezet. De opblaasbare rand zorgt voor de stevigheid van het zwembad. Als je een opblaasbaar intex zwembad wil kopen, mag je rekenen op prijzen die beginnen vanaf 25€. Voor het grootste exemplaar met een diameter van 4,5 meter betaal je zo’n 250 euro. Bestel ze hier online.

 

2. Metal frame zwembad

intex zwembad metalen frame

Deze zwembaden hebben géén opgeblazen rand maar zijn voorzien van een lichtmetalen frame dat voor de stevigheid zorgt. Metal frame baden kunnen vanwege het frame ook in rechthoekige vorm uitgevoerd worden (tot maximaal 10 meter lang).

Tegenwoordig kun je ook kiezen voor een intex ultra frame zwembad. Je kunt dit zien als de wat luxere versie van de standaard metal frame versie. De kwaliteit van de liner is iets beter (dikker) en het frame is nog stabieler. Ultra frame baden zijn in grotere uitvoeringen beschikbaar dan standaard metal frame zwembaden. Bestel hier alle soorten Intex zwembaden aan de laagste prijs.

 

 

Intex zwembaden verwarmen

Een intex zwembad kun je op een aantal verschillende manieren verwarmen. Voor opzetzwembaden met een diameter tot 450cm. kun je overwegen om een elektrische verwarming aan te schaffen. Dit zijn compacte verwarmers die buiten het zwembad worden geplaatst en gekoppeld worden aan de filterpomp. Ze zijn goedkoop in aanschaf maar verbruiken behoorlijk wat energie (tot zo’n 3 kilowatt). Ze kunnen een zwembad met een inhoud van 10m³ gemiddeld 0.25°C per uur verwarmen.

Naast elektrische verwarming kun je kiezen voor verwarming met een warmtepomp of verwarming door middel van zonnecollectoren. Het is aan te raden om het zwembad ’s avonds af te dekken met een isolerend afdekzeil (noppenfolie). Zo koelt het water veel minder snel af en hoef je het niet zo lang op te warmen. Intex toebehoren en verwarmingssystemen vind je in de webshop.

 

Onderhoud intex zwembad

Het onderhoud van een intex zwembad bestaat voornamelijk uit het op peil houden van de waterkwaliteit en het verwijderen van grove vervuiling (bladeren, takjes, zand).

 

Waterkwaliteit

Om de waterkwaliteit op peil te houden kun je een onderhoudskit kopen met teststrips en chemicaliën. Met de teststrips kun je de zuurtegraad en de hardheid van het water meten. Aan de hand van deze metingen kun je de kwaliteit van het water bijsturen en kun je bepalen hoeveel chloor je aan het water moet toevoegen om het voldoende te ontsmetten. Dit alles is vrij simpel en staat goed uitgelegd in de handleiding van de onderhoudskit.

 

Filter Intex zwembad kopen
Het water in het zwembad kun je perfect helder houden door het te filteren met een filterpomp. Je kunt hierbij kiezen uit een filterpomp met cartridge (patroon) en een zandfilterpomp. Zandfilterpompen zijn duurder dan filterpompen met cartrigde maar hebben als voordeel dat je niet om de drie à vier weken het filterpatroon hoeft te vervangen. Je kunt ze automatisch terugspoelen (backwash) waardoor het vuil uit het zand gespoeld wordt.

De capaciteit van de filterpomp is afhankelijk van de grootte van het zwembad. Het beste kies je voor een pomp met een doorstroomtijd van vier uur. Dat wil zeggen dat de gehele inhoud van het zwembad in vier uur tijd volledig wordt rondgepompt door het filter.

Intex filtersystemen of filters nodig? Bekijk ze in de webshop

 

 

Afmetingen intex zwembad

De intex easy zwembaden met opblaasbare rand zijn verkrijgbaar in ronde en ovale vorm met een diameter van 195 – 445 cm (inhoud 2400 liter tot 22000 liter). De metal frame zwembaden zijn verkrijgbaar in meerdere vormen (rechthoek). De inhoud bedraagt 4000 liter tot 55000 liter water.

 

Intex zwembad winterklaar maken

In de winter moet je het zwembad opruimen aangezien het niet vorstbestendig is. Het is aan te raden om dit op een droge dag te doen zodat het zwembad in de zon kan uitdrogen voordat je het opbergt. Je kunt het zwembad het beste laten leeglopen met een tuinslang op het uitloopventiel. Aangezien het water chloor bevat kun je dit het beste weg laten lopen in het riool. Nadat het bad helemaal leeg is gelopen, maak je het zwembad schoon met wat milde zeep en een eierdopje chloor (op 10 liter water).

Zorg dat het zwembad goed schoon is aan de binnen- en buitenzijde en laat het dan volledig drogen in de zon. Maak ook de filter schoon en laat alles goed drogen. De rubber afdichtingen smeer je het beste in met een zuurvrije vaseline. Berg het zwembad op een droge plaats op.

 

intex zwembaden

 

 

Grove verontreiniging

Wanneer het zwembad niet voorzien is van een afdekzeil kunnen bladeren, takjes en andere verontreinigingen makkelijk in het zwembad terecht komen. Het is aan te raden om deze zo snel mogelijk te verwijderen omdat ze de kwaliteit van het water negatief kunnen beïnvloeden. Zandkorrels kun je eventueel met een speciale zwembadstofzuiger opzuigen.

 

Vaak gestelde vragen

Hoe vaak het zwembadwater vervangen?

Bij een intex zwembad hoef je het water tijdens het seizoen niet te vervangen, mits je het voldoende filtert en je de juiste chemicaliën toevoegt. Het gaat dan voornamelijk om de juiste hoeveelheid chloor (tussen 2.0 en 3.5 ppm) en de juiste zuurtegraad van het water (tussen 7.2 en 7.6). Je zult af en toe wel water moeten toevoegen omdat er altijd een bepaalde hoeveelheid water verdampt in de zon.

 

Hoeveel kost het om een zwembad te vullen?

Gemiddeld betaal je in Vlaanderen € 4 tot € 4.50 voor 1 kubieke meter water (integrale kostprijs). Stel dat je een intex zwembad hebt met een doorsnede van 450 cm, dan gaat hier afhankelijk van de diepte van het bad zo’n 14.000 liter water in. Je betaalt hiervoor dan gemiddeld 14 x 4 = € 56.00.

 

Kan ik een intex zwembad vullen met grondwater?

Het kan wel maar het is niet aan te raden omdat het grondwater mineralen of andere stoffen kan bevatten die gaan reageren met het chloor. Hierdoor kan het water gaan verkleuren en kunnen er vlekken gaan ontstaan op de liner of kunnen er andere onvoorspelbare reacties ontstaan. Het beste gebruik je drinkwater uit de kraan.

Ga naar de Intex webshop

 

Offertes voor een zwembad ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw zwembad. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen