Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Bovengronds zwembad

Een ingegraven zwembad is niet voor iedereen mogelijk. Zulke zwembaden zijn dan ook duur en niet zomaar in elke tuin te plaatsen. Gelukkig is er een uitstekend alternatief met een opbouwzwembad. Er bestaat zo’n bovengronds zwembad voor elk budget en voor elke tuin. We vertellen je graag meer over de verschillende opties, de gemiddelde prijzen, het onderhoud, … van zulke bovengrondse zwembaden!

Ga snel naar:
Mogelijkheden voor opbouwzwembaden
Prijs bovengronds zwembad
Onderhoud bovengronds zwembad
Zelf plaatsen of laten plaatsen?
Alternatief: inbouw zwembad
Ontvang vrijblijvend offertes op maat

 

 

Waarom kiezen voor een bovengronds zwembad?

Waterpret in je eigen tuin hoeft niet onbetaalbaar te zijn of gepaard te gaan met grote graafwerken. Dankzij een zwembad dat bovengronds is geplaatst, geniet je snel en eenvoudig van een verkoelende duik. De grootste voordelen op een rij:

  • Voor elk budget: een eenvoudig en verplaatsbaar opzetzwembad kan je al kopen vanaf 150 euro. Ga je voor een luxueuzer opbouwzwembad dat permanent in je tuin blijft staan? Dan kunnen de prijzen variëren van 6.000 tot zelfs 40.000 euro. Je bepaalt dus helemaal zelf hoeveel geld je wil uitgeven aan je bovengronds zwembad.
  • Tijdelijk of permanent: een klein opzetzwembad in kunststof berg je eenvoudig weer op na het zwembadseizoen. Ga je echter voor een metalen of houten bovengronds zwembad? Dan kan je ook kiezen voor een permanente plaatsing. Zeker als je gaat voor een hoogwaardige afwerkingsgraad, bv. buitentrap in hout, ingebouwde technische ruimte, …
  • Veel keuzemogelijkheden: met een zwembad bovengronds heb je tegenwoordig bijna evenveel mogelijkheden als met een bouwkundig zwembad. Zowel op vlak van materialen, verwarming, … als luxeniveau. Verder lees je meer over de uitvoeringen van bovengrondse zwembaden.
  • Makkelijk te plaatsen: sowieso zijn er bij de montage van een opbouwzwembad geen grote graafwerken nodig. Daardoor gaat de plaatsing veel sneller dan bij een ingegraven zwembad. Bij een permanent opbouwzwembad moet je wel rekening houden met een stevige basis: idealiter een betonnen funderingsplaat. Een groot, gevuld opbouwzwembad kan 20 à 40 ton wegen.
  • Zelfde comfort als inbouwzwembad: het luxeniveau bij kwalitatieve opbouwzwembaden hoeft amper onder te doen voor dat van bouwkundige zwembaden. Denk bv. aan een audiosysteem in de rolluikkokers, een goed geïsoleerde kuip zonder warmteverlies, een automatisch doseersysteem voor chloor, … Alles hangt af van hoeveel je wil investeren in je zwembad.

Wil je graag een bovengronds zwembad kopen? Voor een eenvoudig opzetzwembad kan je terecht op onze webshop. Ga je voor een kwalitatiever opbouwzwembad met een hogere afwerkingsgraad? Dan kan je ook advies op maat vragen aan meerdere zwembadspecialisten via onze offerteservice!

bovengronds zwembad

 

Mogelijkheden voor opbouwzwembaden

Een zwembad bovengronds is er voor iedereen. Voor elke situatie en elk budget bestaat er een oplossing om te genieten van een echt vakantiegevoel op elke zonnige dag. Wat zijn dan je keuzemogelijkheden als je een opbouwzwembad wil kopen? We zetten ze kort op een rij:

 

1. Materialen

De meeste opzetzwembaden (bv. Bestway en Intex) bestaan uit kunststof. Zulke zwembaden met een opblaasbare rand kan je makkelijk opbergen na het zwembadseizoen. Permanente bovengrondse zwembaden bestaan dan weer doorgaans uit een stalen frame dat bestand is tegen de waterdruk van een groter zwembad. Zo’n sterke metalen kuip kan je dan eventueel nog laten bekleden met houten afwerkingslatten in thermo ayous of een hardhoutsoort.

 

2. Afmetingen

De afmetingen van een bovengronds zwembad hangen volledig af van het type. Een middelgroot opzetzwembad meet bv. 450 cm x 220 cm en 84 cm (voor 5 à 6 personen). Het gemiddelde containerzwembad is dan weer 6,5 meter lang, 3 meter breed en 1,5 meter diep. Andere permanente opbouwzwembaden kunnen tot 8 meter lang zijn. De breedte is doorgaans 3 meter en voor de diepte kies je meestal tussen 1,2 of 1,5 meter.

 

3. Vorm

Net als de afmetingen hangt ook de vorm van een bovengronds zwembad af van het type. Kleine opzetzwembaden zijn verkrijgbaar in een ronde vorm, maar de grotere varianten bestaan ook in een rechthoekige vorm. Ook de meeste permanente bovengrondse zwembaden hebben de vorm van een rechthoek. Hou er rekening mee dat de keuzemogelijkheden bij zulke prefab zwembaden kleiner zijn dan bij het pure maatwerk van bouwkundige zwembaden.

 

4. Afwerkingsniveau

De mate van afwerking voor je opbouwzwembad bepaal je helemaal zelf. Ga je enkel voor een stalen frame of kies je voor een authentieke houten afwerking? Wil je een elektrische zwembadafdekking of niet? Laat je onderwaterverlichting of audioboxen inwerken? Ga je voor een hangtrap in inox of voor een buitentrap in hout? De mogelijkheden zijn zo goed als eindeloos: van erg basic tot een hoog luxeniveau.

 

TIP: stel zelf je bovengrondse zwembad samen!

Online kan je natuurlijk gewoon een klein, basic opzetzwembad kopen en zelf plaatsen. Wil je echter een stapje verder gaan? Dan bespreek je best je wensen met een ervaren zwembadspecialist. Die bespreekt met jou graag alle mogelijkheden op vlak van de zwembadstructuur, verwarming, afdekking, waterkwaliteit, verlichting, …

Advies vragen aan zwembadspecialisten in je buurt? Heel eenvoudig, vul gewoon het offerteformulier in en daarna nemen 2 à 3 experts contact met je op voor een kennismaking en plaatsbezoek. Maak nu gebruik van onze gratis offertedienst!

 

Prijs bovengronds zwembad

De kosten voor een opbouwzwembad hangen af van het type en de afwerkingsgraad. Een basic opzetzwembad kopen kan bv. al vanaf 150 euro (incl. btw). Kies je echter voor een permanent bovengronds zwembad in je tuin? Dan liggen de kosten tussen de 6.000 en 40.000 euro (excl. btw, incl. plaatsing).

BELANGRIJK: online een opzetzwembad kopen kan snel en eenvoudig via onze webshop. Laat je je liever adviseren door een ervaren zwembadspecialist voor een luxueuzer zwembad bovengronds? Dan kom je via onze offerteservice in contact met experts actief in je buurt. Vraag een bovengronds zwembad aan!

 

zwembad bovengronds

 

Onderhoud bovengronds zwembad

Net als een bouwkundig zwembad vergt ook een bovengronds zwembad het nodige onderhoud op tijd en stond. Hoe zorg je voor zorgeloze waterpret in proper zwembadwater? Enkele belangrijke onderhoudsmaatregelen op een rij:

  • Filtersysteem plaatsen: voor een goede waterkwaliteit zijn opbouw zwembaden uitgerust met een zand-, patroon-, of glasfilter. Zo moet je je zwembadwater niet vervangen na verloop van tijd. Hoe vaak je je zwembadwater moet filteren, hangt vooral af van het volume.
  • Zwembadstofzuiger gebruiken: zijn de bodem en de randen van je opbouwzwembad toch een beetje vuil? Dan gebruik je best een automatische zwembadstofzuiger om die proper te maken.
  • Zelf grof vuil verwijderen: naast een zwembadstofzuiger verwijder je het best manueel grof vuil uit je zwembadwater. Denk maar aan bladeren, takjes, … Dat kan erg snel met een eenvoudig schepnet.
  • Waterkwaliteit meten: bij kleinere opzetzwembaden meet je het best zelf de waterkwaliteit met teststrips. Het gaat dan om de pH-waarde, de zuurtegraad, het chloorgehalte, … Indien nodig kan je dan producten toevoegen om je waterkwaliteit op peil te houden. Luxueuzere bovengrondse zwembaden beschikken vaak over een automatisch pH- en chloor meet- en doseersysteem.
  • Buitenkant onderhouden: naast je zwembadwater en je binnenkuip verlies je uiteraard ook het best de buitenkant van je zwembad niet uit het oog. Het is aangeraden om de metalen kuip op tijd en stond af te spuiten met een tuinslang, je houten trap te onderhouden om valpartijen te vermijden, …

 

Zelf plaatsen of laten plaatsen?

Een kleiner opzetzwembad kan je natuurlijk zelf kopen en plaatsen. Zorg er gewoon voor dat je goed de handleiding volgt bij de montage. Bij een permanent zwembad bovengronds is doe-het-zelven dan weer geen optie. Vaak gaat het om prefab zwembaden die vakbedrijven in hun eigen atelier produceren. Daarna zorgt zo’n vakspecialist voor een vlekkeloze plaatsing en aansluiting. Waarom je het best samenwerkt met een ervaren vakbedrijf? De voordelen op een rij:

  • Advies op maat: een expert komt bij jou ter plaatse voor een kennismakingsgesprek. Hij luistert naar jouw wensen en bekijkt wat mogelijk is in jouw tuin. Op basis van die analyse stelt hij het meest aangewezen bovengrondse zwembad voor.
  • Professionele plaatsing: doorgaans fabriceert een vakbedrijf het zwembad in zijn eigen atelier. Daarna volgt de plaatsing bij je thuis volgens de regels van de kunst. Het gaat dan niet alleen om het zwembad zelf, maar ook om de technische ruimte. Tot slot stellen de experts je zwembad in werking om te kijken of alles perfect functioneert.
  • Kwalitatieve materialen: een professional werkt enkel met topkwaliteit. Dat gaat dan over de zwembadkuip, maar ook over de houten omranding, de zwembadafdekking, de verwarming met een warmtepomp, … Zo ben je zeker van een kwalitatief zwembad op lange termijn.
  • Onderhoudscontract: wil je je zwembad professioneel laten onderhouden voor en eventueel ook na het zwembadseizoen? Dan kan je een onderhoudscontract aangaan bij de meeste zwembadspecialisten. Wil je niet te veel betalen voor deze service? Vergelijk dan de voorwaarden en bedragen van zo’n contract bij meerdere professionals.

Gratis in contact komen met zwembadspecialisten? Dat kan snel en eenvoudig via onze offerteservice. Na enkele werkdagen nemen 2 à 3 experts contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en een offerte op maat. Vergelijk nu adviezen en prijzen!

 

Alternatief: inbouw zwembad

Naast een zwembad bovengronds kan je natuurlijk ook beslissen om je zwembad te laten ingraven. Zo’n bouwkundig zwembad kost uiteraard meer, maar de mogelijkheden qua afmetingen, vorm, … zijn natuurlijk groter. Bovendien ziet zo’n ingegraven zwembad er ook nog esthetischer uit. Er zijn 2 opties:

  • Volledig ondergronds: de meeste bouwkundige zwembaden zijn volledig ingegraven. Bovendien kan je in de meeste tuinen een zwembad laten ingraven. Het hoeft dus niet noodzakelijk om een groot zwembad te gaan.
  • Deels ondergronds: is je tuin minder toegankelijk of heeft je buitenomgeving een steilere hellingsgraad? Dan kan het ook aangewezen zijn om je zwembad deels te laten ingraven. Een zwembadspecialist bekijkt altijd de mogelijkheden van jouw terrein en kiest dan de meest aangewezen oplossing.

 

Ondergronds of bovengronds zwembad? Laat je adviseren!

Twijfel je nog tussen een bouwkundig zwembad of een permanent bovengronds zwembad? Dan neem je het best contact op met meerdere zwembadspecialisten. Zo kan je beide opties grondig vergelijken qua prijs, mogelijkheden, … Die experts zullen je ook grondig adviseren over de mogelijkheden voor jouw tuin.

Zeker zijn van de beste keuze? Neem dan nu contact op met verschillende vakbedrijven in je buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor een zwembad ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw zwembad. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen